Case-artikel

Stratu hjælper Fonden for Socialt Ansvar med omkostningseffektiv Microsoft licensering

Ifølge Microsoft er kun én ud af fem virksomheder licenseret korrekt, læs her, hvordan Fonden for Socialt Ansvar blev en af dem med hjælp fra IT-virksomheden Stratu.

Jeppe Klestrup, der er CEO i Stratu forklarer, at det er den konstante udvikling både på og uden for arbejdspladsen, der gør licensstyringen kompleks.

– Ligesom verden uden for er arbejdspladser i konstant udvikling. Virksomheders muligheder og behov ændrer sig hele tiden i takt med den digitale udvikling. Samtidig sker der også en intern udvikling i enhver virksomhed, når nye medarbejdere kommer til, mens andre forsvinder. Alt det har en indvirkning på, hvilke licenser, man har brug for i sin virksomhed. Resultatet er, at de fleste virksomheder, for at være på den sikre side, ender med at købe alt for mange licenser, siger han.

Udviklingen komplicerer licensstyringen

Et af de lidt oversete forretningsområder, som IT-virksomheden Stratu altid hjælper virksomheder med at kigge ind i, når de skal optimere deres IT-fundament, er den løbende licensstyring, hvor overlicensering mere er reglen end undtagelsen.

Ifølge Microsoft køber 80% af beslutningstagerne flere produkter for at være compliant. Og det var også tilfældet i Fonden for Socialt Ansvar, inden Stratu hjalp dem med en mere omkostningseffektiv licensstyring.

– Vi har ikke prioriteret ressourcerne til løbende at tilpasse vores licensbehov, og så har vi nok også haft den grundtanke, at vi hellere ville have lidt for mange end lidt for få licenser, for at være på den sikre side. Derfor er vi også meget glade for, at Stratu har lavet en mere omkostningseffektiv licensstyring for os, siger Thit Aaris-Høeg, der er adm. direktør i Fonden for Socialt Ansvar.

Helt konkret hjalp Stratu blandt andet med at få ændret deres Microsoft Office Porteføljeprogrammer, så de fik dem på langt bedre vilkår. Microsoft tilbyder nemlig NGO’er, der gør en særlig indsats, deres software til en fordelagtig pris. Det var man ikke bevidst om i Fonden for Socialt Ansvar, hvilket betød, at man i en årrække betalte mere, end man behøvede.

Gratis licenstjek – Sådan får I jeres licenser tjekket

De fleste virksomheder er enten over- eller underlicenseret. Har virksomheden for mange licenser, kan man lave en mere omkostningseffektiv løsning, og har virksomheden for få licenser risikerer den dyre licensbøder. Der er derfor flere gode argumenter for, at virksomheder, får tjekket om de er licenseret korrekt.

Lige nu kører Stratu en kampagne, hvor virksomheder kan få lavet et gratis licenstjek. Det betyder, at virksomheder risikofrit kan undersøge, om der kan spares penge på licenseringen eller om virksomheden mangler licenser for at være compliant.

Thit Aaris-Høeg anbefaler, at man får tjekket sin licensering.

-For mange organisationer som vores er licensering måske ikke top-of-mind i en travl hverdag. Vores formål er at støtte sårbare og udsatte mennesker i Danmark, og vi har som NGO sparsomme ressourcer. Derfor er alle gode optimeringsmuligheder meget velkomne. For os, var det derfor en rigtig god mulighed at få udliciteret vores licensstyring. Det har sparet os penge og frigivet ressourcer, som vi kan bruge på at hjælpe endnu flere.  

Lyt ikke kun til os, men til vores kunder

“Vi ville gerne have en fleksibel platform, der gnindningsfrit kan følge med udviklingen, så da Stratu præsenterede deres Nutanix-platform som en løsning og samtidig er en lokal partner, der gør en dyd ud af at være tæt på kunden, var valget lige til”
Frederik Krebs Johansen
Head of Technology i e-Boks
“Stratu har et stærkt team med et solidt kundefokus. De har hjulpet os med at bygge et digitalt fundament, hvorigennem vi opnår en unik fleksiblitet, der gør os i stand til at træffe de rigtige beslutninger.”
Dennis H. Krogstrup
CIO Group Online

Anmod om møde